Cigánykártya Jóslás         Oktatás

                                                                                    VESZTESÉG

                     Negatív lap


JELENTÉS: Ez a lap mindig valaminek a következménye. Üzenetet képvisel. Az adott területen vesztesnek érezzük magunkat. Elvesztettünk valamit, anyagi vagy lelki értelemben (környező lapok megmutatják). Ha nincs mellette stabilizáló lap, akkor még nincs veszve minden. Nézzük a környező lapokat, mit tehetünk ez ügyben. Veszteséget akkor jelöl, ha negatív lapok vannak jelen.

Konkrét személynél jelenthet függőséget, szenvedélybetegséget.

Párkapcsolati kérdésnél, inkább érzelmi csalódást jelez, lelkileg érzed magad vesztesnek.

                VÁRATLAN ÖRÖM

                      Pozitív lap


JELENTÉSE: Váratlan pozitív változás. Bármilyen eseményre vonatkozik. Boldog pillanatot jelöl. Hirtelen szerencse. Nem várt anyagi javak (kisebb összeg) Hirtelen felfedezés,(jobb élet reményében) események hirtelen gyors változása. Nincs hosszú hatása, örülni kell és kész! Biztos költözés a jövőben. Valamit hoz a jövő, neked kell meglátni. Örömérzés hiányára figyelmeztet a lap. Segítséget kapsz olyan személytől, akire ne is számítottál. Egészségnél pozitív öröm, súlyos betegségtől szabadulsz meg. Kapcsolati kérdésnél váratlan pozitív változás várható. Munkánál, fizetésemelés, jutalom (nem számítasz rá). Anyagi jellegű kérdésnél váratlan pénz, nyeremény. Örömérzés hiányára utal a kártya. .



                          VÁGY


JELENTÉSE: A kártya az érzelmek hiányára hívja fel a figyelmet.

Ha férfi a kérdező: a nőt jelenti, akire vágyik (de nem ő az igazi).

Nehezen megközelíthető személy a zárkózottsága miatt. Szenvedélyes nő, nőies.

Érdektelenség, ami jellemzi. Hosszú távú dolgok lehetősége van a lapban. Az illető a vágyait, érzéseit elfedi. Stabilitásra, szabadságra vágyik. Szexualitása korlátozott, ha nem, azt a környező lapok megmutatják. Elméleti gondjai vannak az ágyban.

Szerelem, szeretet utáni vágyakozásra utal a lap. Magányos, ábrándozó nő, tettek nélkül, csak vágyakozik, de nem tesz a valóra váltásért semmit. Jelzi a lap azt is, hogy az idő még nem érkezett el arra amit szeretnél, még várni kell.  Még nem, időszerű. Most a vágyak a tervezgetés a lelki munka ideje van.

                        ÜZENET

                      Pozitív lap


JELENTÉSE: Új eseményeket hozó lap. A dolgok gyorsan következnek be. Jelenthet tartós helyváltoztatást, utazást, pénzküldeményt. Mindenképpen változást hoz. Gyors fordulatot hozó információ. Személyek közötti útvonalon terjedő hírek jelentik a megoldást. A lap jelzi, hogy a lehetőségek adottak. Mindig csinálni kell valamit, mozgásban lenni. Kommunikációs szakmát jelent. Meg tudja mutatni a dolgokat. A dolog várakozik még, alakul. Alapvető információhiányra is felhívja a figyelmet, ami akadályozza a helyzet változását. Hosszú távú szerződésre is utal a lap. Jó kilátások adás-vétel esetén.

Párkapcsolati kérdésnél a kapcsolat változására utal milyenségét a környező lapok mutatják

                         UTAZÁS

                       Pozitív lap


JELENTÉSE: A kártya átmenetiségre utal. Eseményekkel összefüggő, új helyzet következik be. Jelenthet tartós helyváltoztatást, külföldi vagy középtávú utazást. Jelzi az események gyors bekövetkezését. Utal arra is, hogy életünkben bekövetkező változás jöhet (költözés, felújítás, helyváltoztatás). Munkával kapcsolatban előrelépést, munkahely változtatást jelent. Elmozdulásra utal a lap valamitől vagy valakitől.

Életünkre is utal a kártya (környező lapokat jól megnézni!) Mit hozol a múltból, mit viszel a jövőbe.

Ez a kártya nem csak a szó szoros értelmében vett, utazásra utal. Előrevetít olyan kalandot is, amikor ismeretlen helyzettel kell szembesülnöd, ezek által új élményekkel gazdagodhatsz.

Valami elindult és nem tudjuk irányítani.

Jelent még információ-közeledést is, amit a környező lapokból értelmezünk.

                       TOLVAJ

                     Negatív lap

JELENTÉSE: Titok kártya. Valamilyen eseményre utal. Még nem tud róla (ha mögötte van a lap). Lapok állásától függően lehet anyagi illetve lelki veszteség. Váratlanul történik minden. Titok, nem mond többet, nem szabad, hogy kiderüljön. Jelöl a lap váratlan eseményt, ami nem lesz kellemes.  Ártani akarnak a jó hírünknek, szeretetünknek, gondolatainknak. Mindezt olyan valaki tesz meg velünk, akit beengedünk az otthonunkba, sőt még talán segítünk is neki, támogatást nyújtunk számára. Jelzi a lap azt is, hogy ötleteidet lenyúlhatják (karrier harc). De te magad is elorrozhatod mások anyagi vagy szellemi javait. Valaki irigy rád. Jelentheti valaki vagy valami elvesztését. Elhanyagolunk valakit, vagy valamit. Lapállástól függően túlzottan ragaszkodunk valamihez, valakihez.

A kártya utalhat arra, hogy lehetőségünk van eltűnni, rejtőzködni valami, valaki elől. Esetleg, előlünk akar valaki rejtőzködni. A kártya sugallja, hogy merjük felvállalni magunkat, tetteinket. Jelentheti a lap, hogy akadályoztatva lehetünk (környező lapok mutatják, miben), és ez meglepetést hozhat számunkra. Nem csak rosszra utal a kártya, előrevetíti a jó dolgokat is. A benned rejlő elfojtott dolgok felszínre kerülnek.

                  SZOMORÚSÁG


JELENTÉSE: Valaminek a következménye a szomorúság. Figyelmeztet, hogy baj van! Mélyre kell ásni és az alapoktól kell újragondolni, újrakezdeni. Átmeneti a dolog, ha nincs mellette stabilizáló lap. Bizonytalanságot, érzelmi döntésképtelenséget jelöl a lap. Valami miatt feleslegesen aggódunk. Ha férfi a kérdező: olyan nőt jelent, aki nem a párja. Futó kapcsolatra is utalhat a kártya. Csalódás utáni futó kapcsolatba menekülés, fellángolás. Ha nő a kérdező: olyan barátnő, munkatárs, akivel felületes, formális a viszony. Szőke nőt jelent, mélyen megélt belső vívódással járó, kifelé nem megfogalmazható magányos érzelmekkel. Egyedül marad ezekkel az érzésekkel így nagyon nehéz feldolgoznia. Érzékeny, sértődött állapotot is jelenthet a kártya. Kevés önbizalom, a nem megértettség érzése. A tehetetlenséget sugallja a lap.

A dolgok érzelmi síkon zajlanak.

Ha szomorúság ér, engedd el! Éld át! Ne tagadd meg! Vállald fel! Majd megtalálod azokat az embereket, akikkel kialakíthatod új életed.


                      SZERETŐ


JELENTÉSE: Férfinél jelenti a kérdezőt magát, vagy ha nő a kérdező, annak párját. Jelent még fiatalabb férfit. Erőt, határozottságot sugárzó személy. Kiáll szerelméért. A lap jelent még közelgő szerelmet. Utal a kártya arra is, hogy a ffi kiáll szerelméért. Új párkapcsolatot is jelenthet a lap. Szélsőséges érzelmeket táplál valakivel kapcsolatban. Ő az ideális partner. Egy szeretett személyre utal a lap, aki jó szándékkal van irántad.

           SZERENCSÉTLENSÉG

                  Negatív lap.

JELENTÉSE: Ez a kártya valaminek a következményét vetíti. Oka van ennek. Gyorsan bekövetkező negatív fordulatot jelez a lap. Valaminek a lezárását jelenti és egyben valaminek a kezdetére is utal a kártya. Mágiás tettek lehetnek a háttérben. A múltban sok a sérelem, amit nem dolgoztunk még fel, ezt jól mutatja a kártya. Saját erőből is lehet javítani a helyzeten, de ha nem  megy  kérj segítséget bátran. Ha nem ismerjük fel a bajt, a változtatás szükségszerűségét, az élet szerencsétlen fordulat, összeomlás formájában rákényszerít. Ennél a lapnál nem minden az, aminek látszik! Legtöbb esetben kudarcainkat, balszerencsés helyzeteinket mutatja, előrevetíti, miben érhet szerencsétlenség, miben vagy elveszett. Sikertelenségeidet is mutatja a kártya. Kellemetlenségre is utalhat. Megmutatja a lap, hogy te bizonyos helyzeteket, dolgokat így élsz meg. Ezért fontos, hogy te miként ítéled meg, miként éled meg a helyzeteket. Párkapcsolati kérdésnél szakítópróbához érkezett a kapcsolat, melyet pletyka is okozhatott. Érzelmi hatása lesz valaminek, ha ez a lap kerül elő. Párkapcsolatnál jelenthet még vad szenvedélyt. Valamit csak hivatalos úton tudsz lezárni. A passzív várakozást is kifejezi a lap. Egészség vonatkozásában, múltbéli fel nem dolgozott sérelmek. Bajt, váratlan helyzetet vetít előre a lap.

                                                                                     SZERENCSE

                       Pozitív lap.


JELENTÉSE: Nem egyszerűen nyeremény, inkább a lehetőségekkel teli időszakot mutatja, életünk pozitív fordulatot vehet. optimizmust jelent terveink megvalósulnak, álmaink beteljesedhetnek. Minden sikerül, amibe belevágunk. Ha szerencsétlenség lap van mellette az átkot, rontást tovább tanulást gátló tényezőt jelent. Sürgősen le kell venni, mert akadályokat jelenthet a haladásban. Figyelni kell, elébe menni a dolgoknak. Tudjunk élni a sors kegyével. A szerencsét nem tudjuk befolyásolni, ez van ezt kaptuk. Célunk elérését, tervünk valóra válását jelzi ez a kártya. Kezünkben van az irányítás. Kapcsolati kérdésnél, minden jól alakul. Anyagi kérdésnél, nagy szerencse várható. Egészség vonatkozásában minden rendben van e téren. Megoldódik minden magától. Nem látványosan jön a jó, de lehet nem is tudjuk milyen nagy szerencse ért. Pénzjelölő lapok mellett, ha ez a kártya jön ki érdemes valami nyereménnyel kapcsolatos dolgot csinálni, a nyerés esélye megnő. Csupa pozitív lappal, jutalomra számíthatsz, mert már sokat adtál, és most érett be, hogy te is kapjál jó dolgot, mert megérdemled.

                SZERELMES NŐ


JELENTÉSE: Jelenti önmagát, ha a kérdező nő, illetve ha ffi a kérdező a párját, a nagy őt. Valaki iránt szélsőséges érzelmeket táplál. Nagy szerelmet, érzelmeket. Az ideális partnert jeleníti meg. Harmonikus, kiegyensúlyozott emberre utal. A szeretett személy, aki jó szándékkal van iránta. Női kérdezőnél az is jelenti, hogy nála van a megoldás.

                                                                                      SZERLEM

                      Pozitív lap.


JELENTÉSE: Érzelmek, szeretet. Valaki szerelme irántunk, vagy mi szeretünk valakit. Az érzelmeké a főszerep, adj esélyt a boldogságra!  Minden érzelmet mutat. Ha már megtaláltad, őrizd, nehogy a hétköznapok összetörjék ezt a boldog állapotot. Nincs befolyásunk rá. Érzelmi viszonyulás valakihez: szeretet, érzelmi kötődés, szenvedély, öröm, szerelem, barát. Jó közérzet a felfokozott érzelmi állapot miatt. Szerelmi életünk tükörképe ez a lap. Kapcsolati kérdésnél valaki nagyon szeret, mély érzelmeket mutat, kötődik hozzád. Ha engedsz az érzéseidnek és vállalod a normák elvetését, hogy megszólnak vagy kitagadnak, akkor hatalmas, boldog szerelemnek adod át magad. De ha meg akarsz felelni a normáknak, elvárásoknak, reménytelenséget, sóvárgást, kínt, gyötrelmet hoz számodra ez a szerelem. Fordított helyzetben az érzelmek hiányára utal a lap., a kapcsolat hidegségére. Két férfi lap között barátot jelent. Munka kérdésénél szereted, amit csinálsz. Pénzügyi vonatkozásában szélsőséges, hullámzó erőteljes folyamatot jelez a kártya.


                      REMÉNY

                     Pozitív lap.


JELENTÉSE: Reményeink vannak, de nem biztos, hogy teljesülnek. Tengerentúli, utazást, is jelenthet, ha utazás lap mellett jön ki. A kártya a várakozást jelenti valamire. Belső dolog, gondolati szinten van a dolog. Reménykedés, vágyódás, tervezgetés, hosszú távú célok. Keveset tesz érte, ezért csak később következik be a dolog. Spirituális képességet is jelent a kártya. Reménykedés valakiben, valamiben. Mások sorsa iránti elkötelezettség. Jelenti, hogy régi kapcsolat újraéled. Elpártolt kedves visszatér. Utalhat egy plátói kapcsolatra is, amitől nem tudsz szabadulni érzelmileg. Olyasmit érez, aminek nincs reális alapja. Reménykedik, de attól nem oldódik meg a helyzet. Még nincs megoldás, nem most valósul meg a dolog. Nem biztos, hogy bármit is tehetünk a cél elérése érdekében. Kapcsolati kérdésnél hosszú, tartós kapcsolat. Anyagi vonatkozásban hosszútávon megtartható a jelen helyzet. Munka kérdésében felelősségtudatot jelent a lap. Várni kell, még beérik a dolog. Egészség vonatkozásában reménykedés. A kártya azt üzeni, hogy nem szabad feladni a reményt még a leg kétségbe ejtőbb helyzetekből is van kiút, mindenre van megoldás.

                          PÉNZ

                       Pozitív lap.


JELENTÉSE: Valami nagy-sok. Csak úgy jön. A lap jelzi a lehetőségek gyarapodását. A pénzhez jutás lehetősége adott. Lehet még, pozícióemelkedés, ami által gyarapodunk, sikeresek leszünk. Fizetésemelésre is utalhat a kártya. Örökséget jelez a lap. Szerencse ér bennünket. Gazdagság, bőség, anyagi javak. Biztos megélhetés. Jelzi, hogy valakinek pénze van. Kapcsolati kérdésnél biztos, jó alapokon álló kapcsolat. Munka területén biztos jó állás, sikeres élet. Egészségnél jelzi, hogy minden rendben van. Bőségre is utal a lap, ami egyben figyelmeztet arra is, rakjunk rendet vagyoni helyzetünkben, rendezzük pénzügyeinket



               ÖZVEGY ASSZONY


JELENTÉSE: A kérdezőnél idősebb nőt, nem feltétlenül özvegy (testvér, anya, anyós). Sőt lehet a kérdezőnél fiatalabb, aki tanácsot, segítséget kér tőled. De az is előfordulhat, hogy ő segít majd neked. Utalhat szomszédra, aki anyáskodik feletted. Lehet, hogy van valaki, aki szülőként vesz részt az életünkben. Fontos személy számunkra. Bölcsességet sugall. Szimbolizálja a kártya az átmenetiséget is. Nehéz helyzetben alkalmazkodásra, bizakodásra utal. A sors elfogadására ösztönöz. Jelenthet magányos nőt, aki elfogadja sorsát. Mély kötődést elkötelezettséget jelent. Munkával kapcsolatban átmenetiséget, rövidtávú munkát jelent. Anyagi kérdésnél rövidtávú, átmeneti gondok. Utal a lap az múló időtől való szorongásra. Jelölhet a kártya ex-et.


                   ÖZVEGY FÉRFI


JELENTÉSE: A magányt képviseli ez a lap. Kérdezőnél idősebb férfit jelent. Apát, apóst, idősebb ffi rokont. Jelenti azt is, hogy valaki a túlvilágról figyel bennünket. Sötéthajú ffi, a kérdezőnél idősebb ember, lehet rokon, apa testvér. Fontos számunkra. Valaki, aki atyáskodik felettünk. Nyugodt, érett, határozott ember. Magányos, de elfogadja sorsát, oda kell figyelni rá, törődést igényel. A lap mély kötődést, elkötelezettséget, vagy a gyász fájdalmát jelenti. A lap bölcsességet sugall. Rávilágít múltbéli dolgokra. Az idő múlását is szimbolizálja. Kapcsolati kérdésnél rövidtávú átmeneti dologra utal. Anyagi kérdésnél is átmenetiségre utal. A kötelékek elvesztését is jelöli a lap. Jelenti azt is, hogy egyedül vagyunk az adott kérdésben, nem számíthatunk senkire. Az elhidegülés jelei vannak a kapcsolatban, melyben magányosak vagyunk. Előre vetíti a lap a szakítást. Szorongunk a jövőtől. Valaki a tanácsaival, ötleteivel, kritikáival a segítségedre lesz, amit mond, jó szándékkal mondja, érdemes megfogadni.

                                                                                   ÖRVENDEZÉS

                      Pozitív lap.


JELENTÉSE: Ünneplés, boldogság, harmónia. Valamilyen összejövetelre utal a lap. Jó időszak következik. Örömteli dolgokat mutat a lap. Jelent még családi összejövetelt, társasági életet, vidámságot. Ez egy gondtalan, önfeledt állapotot is mutat. Harmonikus, önfeledt együtt megtapasztalt boldogságra utal a lap. A jelzett dolog, elég tartós, hogy érzelmileg alaposan és mélyen átérezzük. A kérdéses dolog ugyan múlandó, de lassan csillapul. Párkapcsolati kérdésnél: könnyű ismeretség, kaland, ismerkedés. A következő jó időszak a könnyedségről szól, adjuk át magunkat a helyzet adta örömnek osszuk meg másokkal is örömünket, ez megnyugvást hoz számunkra. Párkapcsolati kérdésnél kezdőnél biztosak magukban, tisztán látnak, meglévő- kapcsolatnál, harmonikus kiegyensúlyozott helyzetek, érzések.

A kártya figyelmeztet arra, hogy olykor pihenned, szórakoznod kell. Jól jön egy kis lazítás. Vedd észre az élet apró örömeit.


                       LEVÉL

                     Pozitív lap.


JELENTÉSE: A lap hangulata pozitív. Már úton vannak a hírek, melyek fontos, bizonyos értelemben örömteli híreket tartalmazhatnak. Írott információra utal a lap. Ez lehet magánjellegű, vagy hivatalos. A levél tartalma mindenképpen pozitív. Negatív hírt akkor jelent, ha a lapkörnyezetben erre utalás van. A levél kártyája jelenthet még titkot is. A cselekvés lehetőségét adja meg, mivel tudomásunkra jut valami. Hivatalos levelet is jelent mely pozitív. a levél lapja, az érkező hír fontosságára hívja fel a figyelmet. Akkor is fogadjuk jól, ha elsőre kedvezőtlennek tűnik. Jelenthet még komoly utalást arra nézve, hogy komoly belátásra bírjon valamilyen dologban. Figyeljünk, milyen írott információk kerülnek az utunkba, mert üzenetet hordozhatnak számunkra. Anyagi kérdésnél pozitív hír pénzügyekről.

Utal a lap arra is, hogy figyeljünk oda megérzéseinkre, abban van a megoldás


                       LELKÉSZ

                       Pozitív lap.

JELENTÉSE: Papot, lelki tanítót, mély belső gondolati- érzelmi állapotot jelent. Negatív lapok esetén külső segítséget, védelmet ad. Figyelni kell az előjeleket. Hűséges, megbízható.  Komoly életeseményt jelent a lap. Fontos döntés közeledtére hívja fel a figyelmet. Megbízható barátot, lelki társat mutat. Negatív lapkörnyezetben barátot, társat, aki nem őszinte velünk. Képmutatásra hívja fel a figyelmet. Komoly életesemény várható. Tiszta szándékot, pozitív dolgot jelöl. Áldás van a dolgon. A jövő cselekedeteit segíti. Valami mélyen érint, lelkedre veszel dolgokat. Tetteink következményeire hívja fel a figyelmet. Lelki értelemben: fogadjuk el, tegyük félre a múltat, belenyugvással forduljunk a jövő felé. Új értékrend kialakítása a környezet hatására.

Belső érzelmi állapot, vívódás, szomorúság. Jóakaratú veled, lelki társad is lehet.  Párkapcsolati kérdésnél van benne valami sorsszerűség. Lelki világunkat is megjeleníti a kártya. Ha személyjelölő lappal van, megbízható-erős- segítőkész az illető. Lelki kapcsolatban van vele, segíti. A múlt elfogadására szólít a kártya. Fordulj a jövő felé. Bűntudatod van. Erős hitre, őszinte elkötelezettségre van szüksége, csak ez segíthet egy bizonyos ügy megoldásában. Utalhat a kártya arra is, hogy esetleg új értékrendet alakítasz ki, de nem önszántadból (környezeted hatására).

                  LÁTOGATÁS


JELENTÉSE: Ha állandóság lappal van, visszatérő dologról van szó. Rövid ideig tart, nem hosszú távú dolog, ideiglenesen van jelen. Nem csak rajtunk múlik a látogatás kimenetele, rejt e sérelmeket, titkot, ami még nem került felszínre, erre is utalhat a lap. Bizonytalanságot mutat ez a kártya Felszínes kapcsolat, vagy látogatás. Valamivel most kell találkozni, mert eddig nem sikerült. Érzelmileg az alkalmazkodás, az elfogadás utáni vágyat, az odatartozás igényét jelenti. Jelentheti a külvilág emberét, aki bele akar szólni az életünkbe. Jelölhet valakit, aki tanácsot akar kérni tőlünk. Új lehetőséget mutat ez a lap. Figyelmeztethet az érdek-látogatásra is. Mutathatja, hogy az elmozdulás iránya nem stabil, ideiglenes. Előrevetítheti az egymásrautaltságot is. A környezetedben valakinek szüksége van a segítségedre.

Erotikus értelemben bizonytalan bekövetkezésre utalhat.


                    KEVÉS PÉNZ

                      Negatív lap.


ELENTÉSE: Valami kicsi, kevés. A lap figyelmeztet az anyagiakra való odafigyelésre. Átmeneti pénzzavar valamilyen szinten. Jelentheti, hogy egyik napról a másikra él. Jelezhet nagyobb kiadást, amire nem számítunk. Figyelmeztet a kártya a meglévő dolgok megbecsülésére, örülni annak, ami van. Beosztásra is int a kártya. Folyamatosan apadó-áramló pénzenergia jelenlétére utal a lap. Figyelmeztet a kártya arra, ha nincs megtakarításod, törekedjél, hogy legyen. Alacsonyabb vagyoni helyzetben lévő emberre is utalhat.(környező lapok megmutatják).

Kapcsolati kérdésnél, a már meglévő kapcsolat megbecsülésére, megtartására utal.

                                                                                  KATONATISZT 


JELENTÉSE: Hivatalos személyt jelent, illetve hivatalos ügyet. A racionális dolgokat képviseli (nem az érzelmi dolgokat) Nem az igazi férfit jelent. Futó kapcsolatot jelent. Nem megbízható férfi, barát. Érzelmeit kimutatni nem tudja. Ő, aki nagyon bejön olyan, akit kerestünk, de komoly munka lesz, megformálni, de megéri. Ő olyan férfi, aki nyomot hagy bennünk. Hosszútávon nem sok jót ígér. Fitogtatja jómódját, felsőbbrendűségét. Vágyakozik, de bármi apróság kedvét szegi. Mindenki feje felett átnéz, az akaratát érvényesíteni akarja.

Erőszakos, szívtelen, érzelmektől mentes. Akár agresszív is lehet.

Jelenti még az önmagunkért való kiállást is. Utalhat a lap valakivel, valamivel szembeni elkötelezettségre is. Képviselhet munkát, főnököt, egy ügy melletti elkötelezettséget, s utóbbi miatti felelősségre vonást.

Jelent a lap még munkahelyi főnököt, vezető személyt. Hivatalos intézni valóra is utalhat a lap. Munkahelyi eseményre, dologra is rávilágít a kártya. Jelölhet kolegát.

                        HŰSÉG

                      Pozitív lap


JELENTÉSE: Megbízható, kitartó, ragaszkodó személyt jelöl. Valami a sírig tartó lehet. Őszinteséget, kitartást, jelent személyhez vagy valamilyen eseményhez (hit, politika).

A hűség, a bizalom éltet, biztonságot ad csak tudj vele élni. A hűség a szolgálat maga. Kihez vagy hűséges? A helyzethez, amiben élsz? Vagy a küldetésedhez, amiben megvalósíthatod önmagad?

A hűség a változatástól való félelmet is jelenti, vagy a tudatos alázatot. Tartós állapotra utal. Az összetartozást jelentő biztonságot is mutatja. Odaadó hűségről tanúskodik. Nem csak mély érzelmi kötődést jelez a lap, hanem a ragaszkodást is elveidhez. munkaadóddal való lojalitást is mutat. Negatív kártyák között a bizalom megingása, veszélyben a hűség-esküd, engedhetsz a csábításnak. 


                                                                                     HÁZASSÁG

                      Pozitív lap.


JELENTÉSE: Az elkötelezettség szimbóluma ez a lap. Az általunk alapított családot jelenti. Házasságot, vagy tartós kapcsolatot jelenthet. Jelezhet lánykérést is. Utal egy helyzet tartósságára, annak fenntartására irányul. Erős kötődést jelent a lap. Elkötelezettséget jelent mely vonatkozik helyzetre, dologra (barátság, szerződés- befektetés- kölcsön). Üzlettel, munkával kapcsolatban azt jelzi, hogy a feltételek adottak, már csak rá kell bólintani. Jelzi tehát, hogy áldás van a dolgon. Házassággal kapcsolatos dolgokra is rávilágíthat. Titkolt, fel nem vállalt viszonyra is utalhat a lap. Negatív lapok környezetében házasságot veszélyeztető események bekövetkezésére hívja fel a figyelmet.


                             HÁZ

                        Pozitív lap.


JELENTÉSE: Az otthonunkra a biztonságra vonatkozik. Mutatja a szülői házat, ahol felnevelkedtél. Mutatja az otthonról hozott értékrendet, hagyománytiszteletet, szüleinket, testvéreinket, rokonainkat.

Harmóniát sugároz a lap. Lelki biztonságra utal. Mutatja még a megingathatatlanságot valamivel, valakivel szemben. Hosszú távú, de lassan végbemenő folyamatot jelezhet. Utal a távoli jövőre is. Családdal kapcsolatban biztonságot, erőt jelent. Pozitív lappal mutatja a révbe érést is. akadályoztató lapok, környezetében megmutatja, hogyan nem jön,  létre, vagy hogyan hiúsul meg a révbe érés. Megmutatja valaminek a harmonikus kimenetelét. Valami biztonságos, védelmező.  Jólétre is utal a lap. Jelenti a közös otthont, ha környező lapok mutatják. Meghittséget sugall. Ingatlanügyeknél pozitív változást jelez a kártya. Mutathatja, hogy hamarosan lakással kapcsolatos teendők lesznek, felújítás, vagy adás- vétel.

                                                                                      HAMISSÁG

                       Negatív lap

JELENTÉSE: A kártya figyelmeztet, hogy taktikázás, ravaszság, bizonytalanság van jelen. Nem megbízható barátot jelent, aki valamibe bele akar rántani. A megtévesztésnek oka van. Figyeljünk azokra, akiknek látszólag semmi okuk bántani, mert magatartásuk megtévesztő szándékaik nem tiszták. Semmi haszna belőle, de megteheti, hogy becsap, megtéveszt, hazudik minden ok nélkül, mert módjában áll. Felkészületlenül érhet, mert okot nem adtál rá.

Mindez saját magunkra is vonatkozhat, magunkat csapjuk be nem merjük bevallani a tényeket, nem vagy őszinte magadhoz, inkább köntörfalazol, ködösítesz.

Párkapcsolati kérdésnél, nem azonos neveltetésre utal a lap, nem azonosak az értékrendjeitek. Jelzi a lap azt is, hogy meghiúsul valami. Pénzügyekben valami újat jelez, ami kockázatos.

Téves érzelmekre utalhat a lap. Bizonytalanságot jelez. Meg kell keresni az okot, hogy lehet segíteni rajta, ez nagy segítséget jelenthet a továbbiakban. Kiszámíthatatlan helyzetre, érzelmekre világíthat a kártya. Hazugsággal, álnoksággal kell szembesülnöd. Személy jelölő lap mellett: nem szabad megbízni az illetőben!

                        HALÁL


JELENTÉSE: Erősítő lap. Jelenti valaminek a lezárását. A lap jelent küszöbön álló nagy fordulatot, változást. Esély lesz a változtatásra. Utal a lap kedvezőtlen, de nem tragikus fordulatra is. A kártya az újrakezdés, a megújulás, az újjászületés lehetőségét is előrevetíti. Jelzi azt is, hogy valami "halálbiztos"an bekövetkezik. Utalhat még végzetszerűségre, elrendelt dolgok bekövetkezésére. Más lapok mellett nyomatékosító erővel bír. Jelenti azt is, hogy a dolgok véget érnek, néha lassan fokozatosan átfolynak egymásba, máskor hirtelen. Eseményeket biztossá teszi. Jelzi azt is még, hogy elmúlik az eddigi kellemetlenség. Párkapcsolati kérdésnél azt jelöli, hogy már nincs dolgunk egymással, ennyi volt. Megtapasztalták, amit kellett tanulniuk egymástól, ezért voltak csak együtt eddig. Karmikus  jelentése:  valamit megtanultak, ezért kellett találkozniuk. Utalhat arra is, hogy belső kényszert érzünk a szakításra.  Fizikai halált csak akkor jelent, ha betegséggel, elválással kapcsolatos kártyák között jelenik meg.

                                                                                   GYERMEK


JELENTÉSE: Megoldást jelent a problémára (régi dolgokra is). A lap utalhat gyermeki ártatlanságra. Bármivel összefüggésbe hozható. Nyitva álló lehetőségekre utalhat. Régóta húzódó dolgokra világíthat rá. Új kezdeményezés, újdonságok, új élményeket jelölhet a lap. Itt az ideje a nyílt szókimondásnak. Már meglévő gyermekre is utalhat a kártya, figyelmeztet, hogy törődést igényel. A lap jelenthet nyitottságot, érdeklődést valami vagy valaki iránt. Negatív lapok környezetében rugalmatlanságra beszűkült gondolkodásra az újtól való elzárkózásra utal. A kártya feltárja saját belső, ártatlan énedet is, amikor is szükség van tanításra, irányításra, mert nem tudsz még felelősséget vállalni tetteidért. Pletykát is jelenthet.

Jelölhet fiú vagy Leány gyermeket. Kapcsolati kérdésnél gyermeteg, nem komoly kapcsolatra utal.


                 GONDOLAT



JELENTÉSE: Racionális dolgokat képvisel. Gyakorlatias kártya. Jelölhet egy racionális gondolkodású, intellektuális férfit. Mérlegeli a lehetőségeket, sorsának távlati megoldásai, meg vannak a fejében, de még nem hozta meg a végső döntést. Gondolatai jó lehetőségeket, értékes tartalmakat, különlegességeket rejtenek. Tervezi az elképzeléseit. Sokszor jelöl a lap, tanulást, tanfolyamot, iskolát. A lap utalhat arra, hogy titkos tervei vannak. Kapcsolati kérdésnél egy instabil jellemet képvisel a lap. De jelölhet egy titkos imádót is.

Negatív lapok környezetében negatív hozzáállást, romboló rémképeket, rosszul felmért lehetőségeket jelezhet a kártya.

Munkában új ötleteket, szerelemben bizakodást közös jövő tervezgetésének lehetőségére utal a lap.

               FÉLTÉKENYSÉG


JELENTÉSE: Ha ezt a lapot látjuk, bizony annak oka van!  Belső bizonytalanságot mutat, ami a jövőre nézve elviselhetetlenné teszi a helyzetet. Az őrlődésről, a gyanúról, a szomorúságról szól, nem pedig a tiszta és világos valóságról. Az is lehet, hogy csak, belemagyarázzuk, a dolgokat lehet, hogy túlzásokba esünk, nincs is okunk erre. A lap mutathatja, hogy hiányzik a kapcsolatból a bizalom (önbizalom). Utalhat a lap arra is, hogy féltünk valamit: párkapcsolat, munka, család, pénzügyek. Tükrözi a lap, félelmeinket is. Utalhat munkahelyi konfliktusra. Jelentheti kollégád, rokonod, partnered irigységét, féltékenységét. Múltbéli dolog. Valamit megtapasztaltál már és az ettől való félelmeidre is utalhat a lap. Személyjelölő lap mellett: viszályok, kételkedések, tényleges féltékenység.

A lelkedben ébredő irigység, féltékenység jelzője. Leginkább akkor kerül elő ez a lap, ha nem bízol eléggé önmagadban.

                   ELLENSÉG

                    Negatív lap

JELENTÉSE: A lap bizalmatlanságot sugall. A meglepetés lapja. Rejtett szándék, mely lehet jó és rossz (környező lapok utalnak rá). Rejtőzködő ember, szándékai nem tiszták. Alacsonyabb sorsú irigy ember, titkos ellenség. Lehet férfi vagy nő. Ártó szándékai vannak, melyet irigység, féltékenység, bosszú vezérel. Semmi haszna belőle nem származik, csak egyszerűen neked akar ártani.

Utal a lap arra is, hogy van valaki a környezetünkben, aki nyíltan nem száll velünk szembe, de titokban nagy kárt okozhat. Valaki figyel bennünket messziről. Figyeljünk oda másokra, gondolkodjunk el azon milyen érzelmeket kelthettünk bennük. A helyzet vagy valaki a legrosszabbat hozza ki belőlünk (környező lapok megmutatják). A lap megmutatja, hogy dolgaink nem jól alakulnak, saját magunk nem bízunk valamiben, valakiben. Saját magunkat is szimbolizálhatja a lap (félelmeinket stb.) Jelölhet a lap negatív helyzet kialakulását, mely ellenséges hozzáállásunk miatt következik be. Utalhat a lap arra is, hogy becsvágyó magatartás miatt rossz útra tévedsz. A kialakult negatív helyzetre környező lapok utalnak. Negatív lappal a segítőszándék hiányára figyelmeztet a kártya. Ha saját magad ellensége vagy, erre személyjelölő lapnak kell a képletben lennie. A lap utalhat még megfelelési kényszerre valaki vagy valami iránt.

                   BOSSZÚSÁG

                     Negatív lap.


JELENTÉSE: A kártya a tanulás lapja, mely azt jelenti, hogy mindig tanulni kell bosszúságainkból. A lap mindig valami előjele! A mindennapi élet bosszúságait, konfliktus helyzeteket jelöl, váratlan esemény miatt. Lehet apróság, vagy nagy horderejű dolog, attól függ a jelentősége, hogy hogyan viszonyulunk hozzá. Ha bosszúság ér, azon tűnődjünk el, hogyan lehet gyorsan hatékonyan cselekedni. Mert ha így állunk hozzá, akkor jobb fényben tűnnek fel a dolgok. Tanuljunk hibáinkból! A lap jelenthet még múltbéli dolgok miatti bosszúságot is. Utalhat bosszúságból kialakult féltékenységre, veszteségre, haragra, szóváltásra, esetenként tettlegességre is. Ennél a lapnál az események gyorsan alakulnak, hamar változnak. Pozitív lappal szerencsés megoldást találsz a kialakult helyzetre, vagy pozitív dolgokat hoz ki belőled. Akadályok vannak az életében, de nem megoldhatatlanok. Meddő viták, veszekedések a bosszú jelei. Ha negatív energiák kerülnek túlsúlyba, azok jelentősen befolyásolják az eredményt. Úrrá kell lenni az érzéseken, felül kell kerekedni az előítéleteken. Személyjelölő lap mellett, kellemetlenség ér általa.

                        BÍRÓ

                     Pozitív lap


JELENTÉSE: Hivatalos személy, a jog megtestesítője. A földi igazságszolgáltatást is jelenti.

Fő mondanivalója: döntés egy hivatalos ügyben, ami fontos, megmásíthatatlan, el kell fogadni. Környező lapok megmutatják hivatalos voltát. Orvos jelenlétére is utalhat. Jelent a lap még válást, peres ügyet. Utalhat jó munkalehetőségre. Mérlegelni kell a lehetőségeket és dönteni. Jelölhet munkahelyi főnököt, tanult embert. Utalhat a lap valaki feletti ítélkezésre, vagy konkrét ítéletre is. Utalhat múltbéli dolgok feletti ítélkezésre. Mások felett törsz pálcát vagy mások törnek pálcát feletted. A tisztességtelen módszerek nem vezetnek jóra. Rávilágíthat a lap arra is, hogy háttérbe szorítod az érzelmeidet. Figyelmeztet arra is, hogy ismerd fel korlátaidat, melyek gátolnak döntéseidnél. Jelzi, hogy más embereken múlhat valami. Nem csak azt jelzi a lap, hogy kiderülhet végre az igazság, hanem azt is hogy szembesülni kell saját hibáiddal, tévedéseiddel. Törekedni kell az egyensúlyi helyzetre. Párkapcsolati kérdésnél: megnézni a stabilizáló lapokat 


                  BETEGSÉG 

                   Negatív lap

JELENTÉSE: Testi vagy lelki betegség, energiavesztés. Lassú felépülés. A kártya a helyzet romlására utal. Múltbéli dolgok miatt fel nem dolgozott lelki probléma, mely elöl, betegségbe menekül. Depresszióra való hajlam. Mozgásában korlátozott. A lap utal arra, hogy a helyzet megbetegítő a lecsúszás, a pénztelenség miatt. Jelölhet még sok munka miatti fáradtságot, kimerültséget. Utalhat arra, hogy valami a holtpontra jutott, valami a végét járja (párkapcsolat, munkahely). Valami miatt kényszerpihenőre vagy ítélve. Utalhat olyan zavarokra, melyek gátolják az intim együttlétet. Az önvád emészti. Az elhagyatottság érzése lett úrrá rajta. Beletörődés megoldatlan lelki probléma miatt. Beszűkült lehetőségek, mellyel nehezen boldogul. A kártya jelezheti, hogy hátrányos helyzetbe került. Utalhat arra is, hogy falakba ütközöl. Erőtlenül megy valami. Beteges ragaszkodás valamihez, valakihez.  Figyelmeztet, hogy érzelmi, lelki dolgokban baj van. Ha nincs stabilizáló lap, akkor megoldást talál a bajokra, meg tudja változtatni. Rejtett dolgokra is mutat a kártya, vagy a kérdező hallgat el valamit, vagy ő előle rejtegetnek valamit (ha személyjelölő után van, akkor ő rejteget valamit).Mindenképpen lassú felépülésre kell számítani.



                                                                                 ÁLLANDÓSÁG                 

                    Pozitív lap


JELENTÉSE: A sors lapja. Folyamatosságot, tartósságot képvisel. Fontos információt ad, valaminek a folytonos jelenlétéről (környező lapok megmutatják).

Stabilitást, változatlan állapotot mutat. Megalapozott jövőképet mutat.

Jót és rosszat egyaránt megerősít (az adott kérdésben sokáig nem várható fordulat.) .Hosszú távú, tartós dologra utal. Sorsszerűen történnek velünk az események, (a sorsnak kedvesek vagyunk, tudjunk élni a lehetőséggel, amit kapunk) kitartónak kell lenni és eredménye lesz. Jelzi a lap, hogy régi terv valóra válik.

Ha negatív lap mellett van, - a kérdéses dologtól nem tudsz szabadulni-. Párkapcsolati kérdésnél, ha ezt a lapot látjuk, javasoljuk, hogy kicsit fel lehetne kavarni úgymond az állóvizet, mert a tartós egyhangúság a boldogságot tönkre teheti.



                      AJÁNDÉK

                       Pozitív lap


JELENTÉSE: Sorsszerű ajándék, lehet, anyagi, ill. lelki ajándék. Nem kifejezett tárgyi dolog, amit kaphatunk. Lehet életünket meghatározó ajándék: pl. tehetség, érzelem, jó szándék valaki részéről, mély,  vonzalom,lelki támaszt kaphatunk, szeretet, de lehet régóta várt teherbeesés.

Mindenképpen pozitív fordulat áll be életünkbe. Új barátság, szerelem alakulhat, ki melyet ajándéknak tekinthetünk. Örömteli fordulat várható, mely megkönnyíti a dolgunkat. A kártya a jó szándék és a szeretet kifejezője. Az "ajándékot" sorsszerűen kapod, mert megérdemled, a hozzáállásod, cselekedeteid miatt. Ez nem mindennapi dolog, különleges. Titkos vágyaid beteljesülnek


.